Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moskogen 6 oktober

6 oktober, 2020 @ 08:00 - 17:00

Moskogen 6 oktober

Resultat

2 ÖKL Zettertjärns Franz – Verner Bergman
2 ÖKL Ohlsmyrens Norma Jean – Roland Ohlsson

Kritiker

NNFK, MOSKOGEN                        

UKL/ÖKL 2020-10-06
Domare
: Erik Larsson

Mark: Moskogen, Undersåker

Förhållanden: Östlig, lagom vind, gråväder med lite regn mot eftermiddagen. Tjäder, orre, järpe och ripa synliga under provet. Svåra fåglar från morgonen, hanterbara mot kvällen. 

 

 

UKL

 

IRST STRÄVSAMMA GILLA SE21357/2019, äg & för Micke Johansson, Undersåker

Gilla jagar i mycket bra fart och stil, mycket bra format och anpassar hela tiden formatet efter förhållandena. En mycket bra sökare. Några flog hörs under dagen när hon är i släpp. Hon kommer tyvärr inte för fågel som domaren ser idag.

EB: 5 släpp, totalt 60 min, 0 pris UKL

 

Ph ORREMÅSANS TIBAZT SE28347/2019, äg & för Caroline Svensson Wallin, Mörsil

Tibazt går under hela dagen i mycket bra fart och stil och mycket bra format. En kraftfull hane som knappt hörs i skogen trots farten. Har idag chans på ripa, orre och tjäder men lyckas tyvärr inte.

EB: FS, 5 släpp, totalt 60 min, 0 pris UKL

 

IRSH FJELLSTÅRSAS SN LIMPAN SE21650/2019, äg & för Marja Persson, Undersåker

Limpan jagar i bra till mycket bra fart och stil, bra format. I tredje släpp oroas vi av ett skrik från Limpan men lugnas av att vi finner honom med en stor pinne fastsnörjd i svansfanan. Kommer ej för synlig fågel idag tyvärr.

EB: 5 släpp, totalt 60 min, 0 UKL

 

ÖKL

 

IRST TÄRNAFJÄLLENS JILL AV STENBERGET SE19553/2017, äg & för Maria Och

Ulrik From, Strömsund

Jill i mycket bra fart och stil och mycket bra format. Vi vet hela tiden var vi har Jill och när hon försvinner så kommer hon fram där man förväntar sig. I första släpp har hon chans på en tjädertupp som hon kommer fel i vind för. I slutet av jaktdagen står hon och börjar gå på löpa. Vi följer henne och hon tar av uppför en höjd som slutar i ungskog. Där lyfter en orrkull och fågel fälls på så nära håll att den skjuts sönder. Tyvärr vill inte Jill apportera. Utgår.

EB, FS, FF, 5 släpp, totalt 65 min, 0 ÖKL

 

EST OHLSMYRENS NORMA JEAN SE19178/2016, äg & för Roland Ohlsson, Oviken

Norma jagar under dagen i bra till mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format. I första släpp blir hon borta för oss och finnes i stånd efter en stund. När skytt och förare går fram mot hunden lyfter en tjädertupp en bra bit framför hunden. Norma är först komplett lugn i skott och flog men blir sedan lite orolig. Gör en bra apport. Resten av släppen jagar Norma på men tappar lite i format. En bra jakthund som jag gärna jagar mer med.

EB: FF, 3 släpp, totalt 40 min, 2 pris ÖKL

 

 

 

 

GSH ZETTERTJÄRNS FRANZ SE22990/2017, äg & för Verner Bergman, Kovland

Franz i mycket bra fart, stil, format och samarbete med förare. Jobbar så nästan hela dagen. Tappar format i slutet av dagen då suget efter att hitta fågel tar över. I sista släpp när skymningen är påtaglig ser partiet honom i stånd och uppmärksammar skytt och domare. Ripkull syns på backen, de lyfter och skott släpps i luften. Vi letar hunden och ser att han står kvar. När vi kommer upp till Franz så lyfter orre en bit i sida från hunden. Frans stoppas i skott och flog. Apporterar mycket bra. En mycket bra skogshund som idag får ett välförtjänt guldkantat 2:a pris.

EB: FF, 5 släpp, totalt 70 min, 2 pris ÖKL

 

 

Tack för en trevlig dag i Moskogen och tack provledning och deltagare för en mycket fin jaktdag.

 

Skam den som ger sig! 

 

Östersund 20201008

 

Erik Larsson

Details

Date:
6 oktober, 2020
Time:
08:00 - 17:00
Event Categories:
,

Venue

Moskogen

Organizer

NNFK
View Organizer Website