Styrelsen och förtroende uppdrag

Mejla till oss i styrelsen på nnfk.styrelse(@)gmail.com

Jone Johnsson

Jone Johnsson

Ledamot / Ordförande

jone.johnsson@hotmail.com

Lena Larsson

Lena Larsson

Ledamot / Sekreterare

lena.sjukgymnasterna(@)gmail.com

Maria Köhler

Maria Köhler

Ledamot, jaktprovsansvarig

ronaldsdotter(@)yahoo.se

Kerstin Frändegård

Kerstin Frändegård

Ledamot / Vice ordförande

kfrandegard(@)gmail.com

Elin Eriksson

Elin Eriksson

Ledamot

elin.eriksson(@)obm.se

Viktor Thorn

Viktor Thorn

Suppleant

viktor@stevent.se

 

Jimmy Börjesson

1:a suppleant/ markansvarig

 Valmet666(@)hotmail.com

 

Richard Brännström

Richard Brännström

2: suppleant

richard.brannstrom@telia.com

Fredrik Ekedahl

Fredrik Ekedahl

Valberedning, ordförande

oakvalley75(@)gmail.com

Andreas Forneman

Valberedning

Lena Wallin

Valberedning

Per Grönlund

Per Grönlund

Revisor, sammankallande

Jan Erik Lundmark

Jan Erik Lundmark

Revisor

Kassör: Helga Fredholm, helga(@)grafiskahuset.com
Jaktprovsansvarig: Maria Köhler, ronaldsdotter(@)yahoo.se
Markansvarig: Jimmy Börjesson, valmet666(@)hotmail.com
Sponsoransvariga: Sandra Bodlund, sandra.bodlund(@)hotmail.com och Stina Moberg
Materialansvarig: Caroline Wallin, caroline.wallin.1(@)gmail.com
Ansvarig material årsbok: Christina Persson, kicki124(@)gmail.com
Poängräknare av vandringspriser: Leif Berglund, leif.ashamras(@)telia.com, Johanna Snell johanna.snell(@)live.se
Hemsidesansvarig: Martina Szamer, info(@)gevsjon.se

Kerstin Frändegård

Kerstin Frändegård

Domare

Pointern kom in i mitt liv redan när jag var 10år. Han hette Master, kallades Rej och blev stamfar för Östbergets kennel. Jag följde med pappa på ripjakt från 12-års ålder och blev verkligen biten. 1977 föddes första kullen och det har blivit många valpar sen dess. Startade på mitt första jaktprov i Storlien med Courinne (Rejs dotter) 1975 och fick 3ökl, så lycklig! 1990 blev jag domare. Idag har vi 5 pointrar i familjen, Winja,Yra ,Åckra bor hos oss, Tess o Äzzla hos vår dotter Marie som också är med i kenneln sen några år.

Niklas Köhler

Niklas Köhler

Domare

Jaktlig allätare sedan många år. Började med stövare och fågeljakt med vorsteh.
Köpte min första engelska hund 1996, vi har för närvarande 4 gordonsettrar. Driver tillsammans med min fru Maria företaget Härjedalsguiderna
där vi vill erbjuda våra kunder hundträning, jakt-fiske-naturguidning i trakterna kring Sonfjället. Vi föder upp gordonsetter i Härjedalsguidernas kennel och pointer tillsammans med Einar Holmvik i Björklunds kennel.
Blev jaktprovsdomare 2004 och ser fram emot att kika på hundar i många år till. 
Jean Marc Chabloz

Jean Marc Chabloz

Domare

2003 flyttade vi från Schweiz till Sverige och Östersund. Samma höst fick vi vår första stående fågelhund, en Irländsk Setter. Efter det har fritiden och en stor del av mitt liv kretsat kring fågelhundar och jakt. I dag har vi fem settrar, tre gordon och två irländare. Jag älskar att vara i fjällen och att få döma hundar ger mig en anledning till att vistas i min favorit miljö.

Bengt Hansson

Bengt Hansson

Domare

Vi skaffade i familjen en engelsk setter i slutet av 70-talet. Min far var ivrig jägare och även jag blev biten. När settern blev gammal så skulle en ny jaktkamrat införskaffas och valet föll då på pointer. Sedan väcktes även intresset för jaktproven och så även avelsbiten. Startade min uppfödargärning 1993.
År 2000 blev jag jaktprovsdomare och har sedan dess haft nöjet att se på och bedöma många hundar på fjäll och fält. Har också varit involverad i klubbarbete i NNFK samt pointerklubben.
Väl mött!

Jaktprovsdomare i NNFK

Leif Berglund

Leif Berglund

Domare

Vi köpte vår första fågelhund 1976 . En engelsk setterhanhund. Därefter har vi haft nitton es och en pointer. “Hunderiet“ utvecklade sig till uppfödning (Åshamras kennel) ganska snabbt för Barbro (min fru) och mig men båda blev  också  involverade med klubbarbete i olika perioder, både i lokalklubben och i Setterklubben. Under senare år har kenneln utökats med två delägare, Emelie Holten och Johan Karlsson. För tillfället finns tre es hos mig samt en fodervärdsvalp och tre es hos E/J.
1993 dömde jag mina första fågelhundsprov samtidigt som jag startade upp en verksamhet med kurser för fågelhundar. Kurserna pågick i ung. femton- tjugo år medan jag fortfarande är registrerad som jpr-domare. Ambitionen för mig är (efter ett par år av sjukdomar och andra olägenheter) att fortsätta jaga på fjället och (om kropp och huvud tillåter) fortsätta döma några år till.
(Om ni skulle råka stöta på mig som domare eller deltagare på prov och ni känner er less så kom till mig och prata om trav, fotboll eller hockey. Det funkar hos mig också 🙂 )

Kristina Edh

Kristina Edh

Domare

 1986 blev jag köpte jag min första Gordon setter, sedan dess har det alltid funnits en flock settrar i mitt liv, mestadels Gordons men även Engelsk setter och Irländsk röd & vit setter har funnits med.
Jag fick redan med min första Gordon intresse för jaktprov & utställning, började engagerera mig i klubbarbete i både NNFK och i SGSK.
Har uppfödning under namnet Zettertjärns.
Blev jaktprovsdomare 2009 och har sedan dess dömt på fjäll, fält och skog.
Erik Larsson

Erik Larsson

Domare

Vi har haft fågelhundar i huset sen 15 år tillbaka och jag har också deltagit i prov- och klubbverksamhet i olika former under den tiden. Som deltagare på jaktprov har jag alltid tyckt det varit väldigt intressant att se andra hundar och hundförare. Som domare är det om möjligt ännu intressantare. Färdig domare 2019.

Skogsjakten med stående håller jag väldigt högt och har sen länge insett att glädjen att få fälla en skogsfågel på löpa med en stående smäller högre än att räkna taggar. 

Magnus Lilja

Magnus Lilja

Domare

Micke Johansson

Micke Johansson

Domare

Jakt i alla dess former har under min uppväxt utanför Skellefteå alltid varit ett stort intresse. När det så blev dags att införskaffa sin egna hund 1993 så stod valet mellan trädskällare eller en stående fågelhund. Eftersom jag nu bodde i Undersåker, Jämtland och hade närheten till fjällen så blev valet Irländsk Setter. Fastnade fort för denna jaktform och speciellt då för jakten på fjället. Upptäckte även ganska snart tjusningen med jaktprov. Att träffa likasinnade och få se andras hundar och raser i arbete är något som jag uppskattar och tycker är givande. Har för närvarande både Pointer och Irländsk Setter hemma på gården i Undersåker/ Trostebacken.

Peter Hoyer

Peter Hoyer

Domare

Har haft setter sedan sent 70 tal, först några år med irländsk röd men sedan jag fick min första gordonsetter 1981 har jag varit den rasen trogen. Inledningsvis var man lite mer av en allätare och höll på med lydnad och bruks parallellt med utställning och jakt men nu för tiden räcker tid och intresse bara till för de två sista.
Med intresset följer ett stark engagemang och jag har varit aktiv i SGSKs styrelse under nästan hela den här perioden med många år som ordförande och också sammankallande i FA. Intresset har också medfört att jag sedan 1999 är auktoriserad utställningsdomare, där jag dömer stående fågelhundar, och sedan 2011 även jaktprovsdomare för våra raser.
Eva Perman

Eva Perman

Domare

Jag fick min första stående fågelhund 1988
Har varit aktiv som deltagare både på utställning och jaktprov sedan dess. Är och har varit engagerad i verksamheten på olika vis under alla år. Under prefixet Borgeflon har det under åren fötts Engelsk Setter, Gordon Setter, Jämthund och Pointer. De sista 10 åren ligger fokus på pointer vad det gäller uppfödning. Just nu i skrivandes stund finns 3 st pointertikar i hemmet, två unghundar och deras mor. Jag blev utexaminerad jaktprovsdomare hösten 2019.

Thore Sandström

Thore Sandström

Domare

Thore Sandström

Jan Svensson

Jan Svensson

Domare

Jag bor i Sollefteå tillsammans med min fru Lollo. Förutom mina tre pointrar så finns det Bordercollies, katter, får, höns och duvor hemma på gården.
Har jagat med stående fågelhundar sedan mitten på 70 talet. Har även haft Vorsteh och Irlänsk setter. 

Marit Hellström

Marit Hellström

Domare

Jag är uppvuxen med Jämthundar, då det var älgjakt som gällde i min familj. 1991 fick  jag en parningsvalp, en pointer av min farbror och sedan dess har jag varit fast med fågelhundar och fågeljakt. Med min man som jag träffade i slutet av 90-talet kom det också in ett gäng irländska settrar i mitt liv. I dagsläget bor det två pointrar och två irländare i vår familj. Vi bor i Undersåker en bit utanför Åre. Lyckligast blir jag när vi får vara på fjället med våra hundar. Jaga, åka skidor och gå på tur, det är livet det. Jag hoppas att få döma och se många fina hundar både på fjället, skogen och fältet framöver, vi ses!