Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gräftåvallen 14 oktober

14 oktober, 2020 @ 08:00 - 17:00

Gräftåvallen 14 oktober

Resultat

2 UKL Jaktstormens Dovre – Kajsa Vallström

Kritiker

NNFK, Gräftåvallen
UKL/ÖKL 20201014
Domare: Erik Larsson
Mark: Klevfjällsbyn, Gräftåvallen
Förhållanden: Nordvästlig vind. Gråväder med mindre skurar snöblandat regn. Vi fann fåglarna högt upp i snön och i kanten mellan snö och barmark. Skygga och svåra att samarbeta med.

UKL

GST ZETTERTJÄRNS KJUZA SE21916/2019, äg Sanne Edh Ljungdahl, för Kristina Edh Kjusa i bra till mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format. Jagar i med- sid- och motvind under sina släpp. I andra släpp stöter hon en stor flock ripa högt upp i snön. Lyckas tyvärr inte idag.
EB: FS, FF, 5 släpp, totalt 55 min, 0 pris UKL

EST SKRAVELDALENS I FAME SE20348/2019, äg & för Conny Åström
Fame jagar under dagen i bra till mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format. Har under dagen chans på fågel i två släpp men får tyvärr inte till det med de svåra fåglarna idag. EB: FS, 5 släpp, totalt 50 min, 0 pris UKL

EST POGGI SE21995/2019, äg & för Joachim Söderberg
Poggi går under hela dagen mycket bra vad gäller fart, stil, format och kontakt med sin förare.
Poggi får aldrig riktigt chansen idag trots en fin uppvisning.
EB: FS, 4 släpp, totalt 45 min, 0 pris UKL

PH ORREMÅSANS TIBAZT SE28347/2019, äg & för Caroline Svensson Wallin
Tibazt jagar i mycket bra fart, stil, format och kontakt med sin förare. Jobbar starkt under hela dagen. Har chans på att göra något med fågel i andra släpp men fixar det tyvärr inte. EB: FS, 5 släpp, totalt 55 min, 0 pris UKL

ESH JAKTSTORMENS DOVRE SE28831/2019, äg & för Kajsa Vallström
Dovre i bra till mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format där han går väl öppet i tydlig motvind. I andra släpp går han över en kant och blir borta. Vi går ner och finner honom efter lite letande i stånd en bit nedanför kanten. När vi närmar oss så går det upp fågel i omgångar men Dovre håller förtjänstfullt ståndet samtidigt som han sneglar mot de flygande fåglarna. Förare ger resningsorder och Dovre reser kontrollerat i etapper. Tillslut lyfter en fågel en bit till vänster om Dovre. Helt lugn i flog och skott. En stark prestation och som enda hund lyckas Dovre få till ett bra arbete i svåra förhållanden.
EB: FS, FF, 3 släpp, totalt 35 min, 2 pris UKL

IRSH TÄRNAFJÄLLENS JACK AV BJÖRKFORS SE47544/2019, äg & för Irene Sivertsson
Jack jagar under hela dagen i mycket bra fart, stil och format, mycket bra kontakt med sin förare. Han visar samma egenskaper oavsett mot-, sid- eller medvind. Kommer tyvärr inte i fågel idag.
EB: 5 släpp, totalt 50 min, 0 pris UKL

IRST STRÄVSAMMA GILLA SE21357/2019, äg & för Micke Johansson
Gilla i mycket bra fart och stil, mycket bra till utmärkt format där hon visar att hon behärskar vind från alla olika håll. Får idag tyvärr inte chans att visa vad hon kan i fågel. EB: 5 släpp, totalt 50 min, 0 pris UKL

EST HÅGAKOLLENS FALLA SE46288/2020, äg & för Stefan Ångström
Falla i bra till mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format. I sitt andra släpp så har hon chans på fågel men de är skygga och lyfter utan att Falla lyckas. I sitt tredje släpp visar hon upp ett utmärkt medvindssök. Får tyvärr inte chans på fler fåglar.
EB: FS, 4 släpp, totalt 45 min, 0 pris UKL

IRST FJELLSTÅRSAS SN FIKA SE21648/2019, äg Lisa Vesterberg, för Fredrik Ekedahl
Fika jagar i bra fart och stil, bra format. Ibland ligger handbromsen på lite men under dagen varvar hon bra och mycket bra prestationer. I sitt andra släpp har hon rejäl chans att visa vad hon kan i fågel. Jobbar på hela dagen. EB: FS, 5 släpp, totalt 50 min, 0 pris UKL

PH ÖSTBERGETS ÄSS SE36380/2019, äg & för Ingela Eriksson
Äss i mycket bra fart och stil. Godtagbart till bra format. Börjar dagen med att försvinna bort och ses gå långt bortanför anvisad mark. I andra släpp drar Äss ihop söket och går i bra format. Fågel lyfter utan att Äss tagit chansen. Sista släpp försvinner han från oss och blir borta hela släppet. Kommer inte tillbaka innan vi släpper nästa par och utgår. EB: FS, 3 släpp, totalt 25 min, 0 pris UKL

ÖKL

PT ÖSTBERGETS YRA SE52573/2014, äg & för Kerstin Frändegård
Yra jagar hela dagen i mycket bra fart, stil och format. Får med sig all mark vi vill jaga i. Visar sekundering vid två tillfällen. Har chans på fågel men kan tyvärr inte visa vad hon kan i fågel.
EB: FS, 4 släpp, totalt 50 min, 0 ÖKL

EST HÖGFJÄLLSHUNDENS SOL SE31324/2014, äg & för Bernt Perström
Sol i mycket bra fart och stil, bra till mycket bra format där mer bredd önskas. I andra släpp högt upp där snön ligger har han några markeringar. Fåglar går i omgångar och tillslut blir det för mycket för Sol som går efter och kan inte stoppas. Utgår.
EB: FS, FF, 2 släpp, totalt 20 min, 0 pris ÖKL

EST HÖGFJÄLLSHUNDENS FLINGA SE20917/2018, äg & för Erik Tullsten
Flinga jagar i mycket bra fart, stil och söksformat i mycket bra samarbete med förare. I sitt andra släpp finns chans på fågel. Flinga jobbar på hela dagen tyvärr utan att komma för fågel. EB: FS, 4 släpp, totalt 45 min, 0 pris ÖKL

EST HARALDSTORPETS DIMMA SE21281/2017, äg & för Agneta Sivertsson
Dimma går i mycket bra fart, stil och söksformat, mycket bra samarbete med förare. I sitt andra släpp högt upp i snön stöter hon stor flock ripa tillsammans med partner och går tyvärr inte att stoppa. Utgår.
EB: FS, FF, 2 släpp, totalt 20 min, 0 pris ÖKL

Kung Bore ville visa sig lite under provet och skapar som vanligt flockar av ruggande, nervösa ripor högt upp i snön. Jag tackar för att få förmånen att jaga med ett gäng duktiga fågelhundar och förare, kul dessutom med ett gäng nybörjare, ni är så välkomna!

Östersund 20201017

Erik Larsson

Detaljer

Datum:
14 oktober, 2020
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Gräftåvallen

Arrangör

NNFK
Visa Arrangör-webbplats