Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Moskogen 6 november

6 november, 2020 @ 08:00 - 17:00

Moskogen 5-6 november

Resultat

Prislista Torsdag

1 Ökl Tärnafjällens Axi av Alta
1 Ukl med HP Tärnafjällens Spik
1 Ukl Fjellstårsas SN Limpan

Prislista Fredag

1 Ukl med HP Strävsamma Gilla
2 Ukl Borgeflons RW Diego
2 Ukl Fjellstårsas SN Fika
2 Ukl Orremåsans Tibazt
3 Ökl Remkilens Xtra Allt

Skogsprovet som hölls i storm i dagarna två och startade på torsdag förmiddag med att ett träd blåste omkull två meter från partiet. Mot alla odds premierades ändå 3 hundar med höga valörer. Trots att blåsten ihärdigt höll i sig på fredag morgon så gav sig en hetsig kommissarie och motiverad domare sig ut för att bräcka antalet premier från dagen innan. Vi nyper oss fortfarande i armen när vi konstaterar att de lyckades, 5 av 6 premierade. 

 


Annars var det väl som vanligt, partiet lagade däck i pausen och domaren hade hundpejl runt halsen. 

 

Inte ens den erfarne skogsjägarn’ Thore har tidigare varit med om ett sådant utslag med meritregn på skog. 

 

 Tack alla inblandade för trevliga dagar!

Ett extra plus till Kicki för kommissarieprogramsterapi och Andreas & co för däckverkstaden. 

 /Marja & Micke

 

Kritiker

NNFK, MOSKOGEN
UKL/ÖKL 2020-11-05
Domare: Thore Sandström
Mark: Moskogen, Undersåker
Förhållande: Lite lätt regn på fm men det stormade ca 20-30 sekundmeter bilen gungade när jag parkerade och tänkte att det här kan bli svårt. Tänkte tillbaka på liknade väder vid skogsjakt där fåglarna har sökt skydd mot bergskanter och ridåer. I vanliga fall så hade jag tagit kojdag och läst jakttidningar i stället.

UKL

IRSH FJELLSTÅRSAS SN SKORPAN SE21651/2019, äg & för Mats Hansen, Alsen
Skorpan söker i mycket bra fart och stil, blir borta en bra stund i första släpp, täcker öppen terräng mycket bra, i nästkommande två släpp så försämras kontakten med föraren och det är svårt att veta vart han dyker upp, önskar bättre kontakt och reviering. 50 minuter, 0 UKL

IRSH FJELLSTÅRSAS SN LIMPAN SE21650/2019, äg & för Marja Persson, Undersåker
Limpan söker i mycket bra fart och fin stil täcker marken mycket bra. I första släpp uppe på ett berg så står limpan och går på löpa fågel lättar hör tunga vingslag i stormen. I sista släpp när ljuset håller på att gå över till mörker då söker limpan av en stor myr och han tar ett fint stånd inne bland granarna, föraren anmäler stånd och springer över blötmyren(200 meter) så vattnet stänker jag hänger på så gott det gick, ser två vita riporunder en gran som hunden reser på kommando och går efter en bit. 50 min, 1 UKL.

EST SKRAVELDALENS I FAME SE20348/2019, äg & för Conny Åström, Hållbacken
Fame söker i mycket bra fart och lätt stil, täcker terrängen mycket bra i god kotakt med sin förare. I första släpp lättar fågel på en bergskant utom håll för hunden. I senare släpp så går hon fortsatt bra täcker marken i fina slag och tar stånd på en myr avance ingen hemma, lite senare nytt stånd ingen hemma. En trevlig tik som inte hade turen med fåglarna. FS 60 min, 0 UKL.

IRSH TÄRNAFJÄLLENS SPIK SE47543/2019, äg & för Erik Larsson, Östersund
Spik söker i utmärkt fart och fin stil, täcker terrängen mycket bra i god kotakt med sin förare. I första släpp så är han borta när vi söker honom så kommer han och stöter två orrar samtidigt lättar en tjädertupp lite längr fram. Spik respekterar och är helt lugn i flog. I senare släpp fortsätter Spik sitt energiska sök och täcker marken utmärkt i mycket bra kontakt med sin förare. Spike försvinner i en ridå av granar mot en myr och vi söker honom ett bra tag innan vi ser honom i ett fast stånd, reser två orrar på kommando och är lugn i flog och skott. 40 min,1 UKL HP.

IRST J TÄRNAFJÄLLENS AXI AV ALTA SE40813/2014, äg Åsa Bjelkeby, för Erik Larsson, Östersund
Axie söker i mycket bra fart och stil, täcker marken mycket bra i fina stora regelbundna slag. I första släpp tar hon en stånd mot en bergskant, reser två orrar på kommando lugn i skott och flog, står igen reser ripa. Lägger ut apport som hon bärgar mycket bra. Nytt stånd går på löpa fågel lättar lugn i flog och skott, I sista släpp är hon borta och föraren söker efter henne och då går det upp flera orrar ute på myren som hon stod för och är lugn och kallas in. 50 min, 1 ÖKL.

PT J V-SKALETS JAGA SE16751/2016, äg & för Anders Eriksson, Brunflo
Jaga söker i mycket bra fart och fin stil, täcker marken mycket bra i första släpp så kommer det två orrar vid två olika tillfällen. Fortsätter sitt fint sök och reviering i god kontakt med sin förare i samtliga släpp under dagen. FS 60 min, 0 ÖKL.

Tack NNFK och Micke Johansson och Marja Persson för ett trevligt prov och fina marker med mycket fågel. I stormen så lättade det många fåglar som vi förare stötte och det kan man inte skylla på hundarna. I sista rundan såg jag minst 20 fåglar inräknar med de som hundarna stod för. Deltagarna såg säkert många fler. Trevligt med brasa och korv mellan rundorna 13 km blev det. Stort tack till alla trevliga deltagare. Som sagt man vet aldrig vad som väntar en där ute…….
Inviken 2020-11-08
Thore Sandström

Detaljer

Datum:
6 november, 2020
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Moskogen

Arrangör

NNFK
Visa Arrangör-webbplats