Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mittådalen 23 augusti

23 augusti, 2020 @ 08:00 - 17:00

Mittådalen 23 augusti

Resultat

Mittådalens parti Söndag 23/8
Domare Niklas Köhler
1ukl Strävsamma Gilla/Micke Johansson
1ukl Borgeflons RW Prinsessan Désirée/Eva Perman
2ukl Vindølas Nanoq/Torbjörn Öhrström
3ukl Zettertjärns Krejzy/My Hellström
2ökl Idrefjällets Azkungen/Stefan Nordin

Kritiker

NNFK Bruksvallarna UKL/ÖKL 20200823 Domare: Niklas Köhler Mark: Meflon
Förhållanden: Fin jaktdag och gott om fågel.
UKL
GST ZETTERTJÄRNS JOYZ SE58351/2018, äg & för Kalle Eriksson, Funäsdalen
Joyce i mycket bra fart och stil. Är väldigt öppen och oregelbunden i sitt första släpp. Söksupplägget blir bättre i de 2senare släppen. Hon har massor med chanser på fåglar under dagen som stöts. Till slut så tar hon ett stramt fint stånd. Fågel lättar innan vi är i närheten och Joyce går efter, kommer tillbaka och stöter kvarliggare. Nu är Joyce så het av alla fågelkontakter så jag avslutar henne.
EB: FF, 3 släpp totalt 45 min. 0 Ukl

IRST NORRLANDS GUIDENS LUCKY NIKI SE30372/2019, äg & för Jean-Marc Chabloz, Frösön
Niki går hela dagen i ett utmärkt sök i mycket bra fart och lätt fin stil. Revierar anvisad terräng utmärkt. Har flera chanser på fågel som stöts, lyckas tyvärr inte idag.
EB: FS, 4 släpp totalt 83 min. 0 Ukl

EST SKRAVELDALENS I FAME SE20348/2019, äg & för Conny Åström, Trångsviken
Fame börjar lite trevande där hon varvar ett småskuret sök med fina slag. Fastnar lite på markvittring. Går upp sig i senare släpp och visar bättre kontinuitet på söket. Allt i mycket bra fart och bra stil. Kan inte se att hon är i kontakt med fågel under dagen.
EB: EF, 4 släpp totalt 83 min. 0 Ukl

IRST STRÄVSAMMA GILLA SE21357/2019, äg & för Micke Johansson, Undersåker
Gilla i mycket bra fart och lätt vägvinnande stil. Revierar marken på ett utmärkt sätt och anpassar söket efter terrängen. Stöter ripkull och lugnas fint, senare stånd i samma område. Reser bra och lugnas fint i flog och skott. Stöter senare 2 ripor och lugnas bra.
EB: FF, 3 släpp totalt 42 min. 1 Ukl

EST VINDØLAS NANOQ NO39515/2019, äg Britta Öhrström Christensson för Torbjörn Öhrström
Nanoq startar i mycket bra fart och stil. Ett utmärkt söksupplägg resulterar i ett stånd tillsammans med partner. En mycket provocerande situation. Får besked om att resa, nytt stånd. Vid nästa kommande lättar stor ripkull precist. Helt lugn i flog och skott. Senare hamnar Nanoq i ripparadiset där hon tillsammans med partnern härjar vilt bland riporna utan att lyckas med att få till något.
EB: FF, 3 släpp totalt 45 min. 2 Ukl

Pt BORGFLONS RW PRINSESSAN DESIREE SE35400/2019, äg & för Eva Perman, Kälarne
Desiree startar i mycket bra fart och stil. Ett utmärkt söksupplägg resulterar i ett stånd tillsammans med partner. En mycket provocerande situation. Får besked om att resa, nytt stånd. Vid nästa kommande lättar stor ripkull precist. Helt lugn i flog och skott. I nästa släpp blir söksupplägget lite lidande då hon söker upp partnerns förare som letar sin hund. I sitt sista släpp är söket bättre och hon anpassar det efter terrängen. EB: FF, 3 släpp totalt 45 min. 1 Ukl

ESH JAKTSTORMENS DOVRE SE28831/2019, äg & för Kajsa Vallström, Bruksvallarna
Dovre i utmärkt fart och mycket fin stil. Går stort och blir borta längre fram i terrängen. När vi närmar oss ser vi ripor i luften och Dovre som försöker komma ifatt. Går senare väldigt stort och blir borta stora delar av andra släpp. I sitt sista försök så går han helt ut hand och försvinner.
EB: FS, 3 släpp totalt 43 min. 0 Ukl

GST ZETTERJÄRNS KREJZY SE21912/2019, äg & för My Hellström, Hede
Krejzy är en stor rejäl hane som rör sig i bra till bitvis mycket bra fart och stil. Stöter ripor vid 2 tillfällen och går efter. Kommer tillbaka och tar stånd i samma område. Fågel lättar precist och Krejzy lugnas fint. Gör ett bra sök på bredden men kovänder konstant på ena sidan.
EB: FF, 3 släpp totalt 45 min. 3 Ukl

ÖKL
GST IDREFJÄLLENS AZKUNGEN SE21688/2018, äg & för Stefan Nordin, Idre
Azkungen i mycket bra fart och stil. Har ett erfaret söksupplägg där hon anpassar söket efter terrängen. Försvinner över en kant och blir borta, senare ser vi fågel i luften utan att situationen kan bedömas. Stöter i senare släpp en ripa och lugnas, senare stånd i samma område. Fågel lättar och hon är lugn i flog och skott. Avslutar med en bra apport. Stöter senare ripa i medvind.
EB: FF, 3 släpp totalt 55 min. 2 Ökl

GST J ZETTERTJÄRNS YAKIRA SE21216/2014, äg & för Kalle Eriksson, Funäsdalen Yakira i mycket bra fart och fin stil. Har ett något öppet och oregelbundet söksupplägg. Stånd långt ute i marken, går villigt på men tappar strålen och går ut i nytt sök och stöter fågel vid 2 tillfällen och lugnas fint. I sitt sista försök finns chans på fågel som partner stöter.
EB: FS, 3 släpp totalt 50 min. 0 Ökl

ESH GSHAPP SE46855/2017, äg & för Peter Andersson, Vemdalen
Gshapp i mycket bra fart och stil. Ses gå efter ripor i omgångar och utgår.
EB: FS, 1 släpp totalt 10 min. 0 Ökl
Björnliden 20200916
Niklas Köhler

Detaljer

Datum:
23 augusti, 2020
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Mittådalen

Arrangör

NNFK
Visa Arrangör-webbplats