Styrelsen har beslutat att instifta ett nytt pris (år 2006). Denna gång tillfaller priset en person som har utfört något bra för klubben, eller som på annat sätt utmärkt sig under året. Priset består av en inramad fotoförstoring av vinnaren tillsammans med sin hund, med den vinnande motiveringen inskriven på baksidan.

Reglerna blir mycket enkla: Medlemmar inom NNFK får skicka in förslag och motivera varför just NN skall ha priset. Motiveringen och personens namn, adress, telefon samt foto skickas till styrelsen senast 31/12 innevarande år. Styrelsen väljer bland inkomna förslag och utser sedan den person som skall få priset. Priset delas ut på årsmötet efterföljande år.

2021
Kari Lautamäki är en stor tillgång för oss i NNFK då hjälper oss med det som har med tryck och foto att göra. Han har varit till stor hjälp med att trycka upp de nya diplomen då han har koll på var vi ska vända oss, han gör ärenden runt Östersund för NNFK, hämtar och lämnar.

Tidigare har han tryckt de fina diplomen till årets VP osv. Han jobbar lite i det dolda och inte alla som vet hur mycket han hjälper till med för NNFK
Kari har även under flera år varit funktionär för ett av våra jaktprov, hann brinner för frågor runt fjälljakten och är ett fiskefan samt en mycket duktig fotograf, många fantastiska bilder har han visat oss på sina Gordon settrar  Zaniro & Zawyer, vi kan bl a njuta av hans bilder på NNFK’s hemsida

Erik Larsson och Jean-Marc Chabloz 

Två killar som utan tanke på sig själv efter en hel dag på fjället gick flera mil (tur och retur) över fjället i mörkret med pannlampa för att hjälpa en kompis i nöd.

En kompis som dom inte ens visste exakt var den var eller ens om den var dit dom skulle. Mycket imponerande och medmänsklighet utöver det vanliga!!

2021 Kari Lautamäki, samt Erik Larsson och Jean Marc Chabloz

2020 Kajsa Vallström
2019 Emelie Holten
2018
2017 Helga och Johan Fredholm
2016 
2015 Åsa Vilson
2014 Andrea Skott Dahlgren
2013 Ej utdelat
2012 Ej utdelat
2011 Linda Vågberg
2010 Anna Wagén
2009 Kerstin Frändegård 
2008 Eva Perman & Andreas Larsson
2007 Lena Larsson (Sundsvall)
2006 Erica Häggström