Hej!
Jag heter Kjell-Åke Gerdin och är nyligen klar med utbildningen till jaktprovsdomare. Bor på landet i byn Högsnäs mellan Timrå och Härnösand tillsammans med mina barn och vår gordonsettertik Raska. Är 47år och jobbar idag som verkstadschef på en mekanisk verkstad i Timrå. 
Intresset för jakt med stående fågelhund väcktes -95 när jag fick följa med min dåvarande svärfar på jakt med hans Vorsteh. Ganska omgående började tankarna om en egen hund att växa och våren -97 hämtades Fjällbrudens Billy-Scott. Han var ett riktigt krutpaket vad det gällde energi och jaktlust vilket vi hade vissa problem med att tygla. Det jagades massor över honom och han startades även på jaktprov men riktigt lydig var han nog aldrig. Nästa hund blev Hammarkleiva’s Zr Tyr som var en mycket bra jakthund även om premierna på prov uteblev. 2003 åkte vi till Norge och hämtade vår första tik, SE UCH Hammarkleiva’s Ze Exa som tidigt visade sig vara en fantastisk jaktkamrat och hon samlade på sig ett antal premier dels på fjäll men framförallt på skogprov. 
Nästa tik för oss blev Gråsjövalens Nova- en hund som i mina ögon hade alla pusselbitar på plats. En bra jakthund som hade en utmärkt mentalitet och exteriör på plats. Hon blev också starten på vår uppfödning och när hon parades 2011 behöll vi Tjäderkullens Raska som vi har idag. Men en hund är ju på tok för lite så tanken är att skaffa en valp under 2017.
Jag jagar mycket i skog men är även en hel del på fjället för både jakt och träning. När jag inte jagar så ägnar jag fritiden åt barnen, musik, slalom, skoter, MC och veteranbilar.  
Ser verkligen fram emot att få se era hundar i arbete och att bedöma dom. Finns ju inget bättre än att se en stående fågelhund under jakt!!
Ha en skön vinter!!
Mvh
Kjell-Åke  
 

Marcus med hundar
Marcus och Sessan efter ett arbete som resulterade i 2 ÖKL Marcus och Sessan efter ett arbete som resulterade i 2 ÖKL

Hej!
Jag heter Jean-Marc Chabloz och är ny examinerad jaktprovsdomare. Jag bor på Frösön med min fru Christina och våra 5 stående fågelhundar, 3 irländsk setter och 2 gordonsetter. Jag jobbar som skidskyttetränare på skidgymnasiet i Östersund. Efter 14 år i skidskyttelandslaget i Schweiz så känner jag mig priviligierad att få jobba dels med ungdomar och dels med min favorit idrott. 
Jag kommer ursprungligen från Schweiz och flyttade till Sverige och Östersund 2003. Bara någon månad efter flytten så skaffade vi vår första stående fågelhund, irländsk setter Duggas B Garlic. Hon var en jättetrevlig jakthund som alltid hittade fågel både nära oss och ibland extremt långt ifrån oss. Men det spelade ingen roll, matte och husse skejtade bakom Garlic och tryckte henne bara längre och längre bort. Det kändes många gånger som att fjällen inte riktigt räckte till. 
2004 var det dags för nästa hund och det blev en till irländsk setter, Fjellstårsas Mejram (Meja). Matte och husse gick en hel del hundkurser av olika slag och började inse att det faktiskt var möjligt att jaga ripa utan att behöva ha 7 L i syreupptag. Vilken trevlig upplevelse! Det var också med Meja jag gick mitt första jaktprov i Edevik. Där träffade jag en massa trevliga människor med samma intresse och dessutom en domare som tog sig tid att ta hand om en nybörjare. En viktig upplevelse för min fortsatta jaktprovskarriär. Meja blev en segraklass hund med några meriter där. Hon och jag var nog rätt nära en kul upplevelse vid en SM final i Bruksvallarna för några år sedan. Vi hade bara ett par minuter kvar av sista släppet när jag anmäler stånd och Meja fixar ett fint fågelarbete. Det var riktigt dåligt med fågel denna dag och det fanns hittills bara en hund på listan. Jag började knyta ihop näven i fickan och tänkte ”YES”…men…Meja tyckte att den där kalla fågeln som skulle apporteras var ingenting för henne och tvärvägrade! De ”färska” riporna som satt kvar i området var mer spännande! Så kan det gå ibland! Meja parades och vi tog en liten Fjellstårsas PM Steira som är vår tredje hund.
Efter något år kände vi att det skulle vara kul att prova en annan ras och vi skaffade gordonsettern Zettertjärns Sessan (husses prinsessa). Hon är meriterad och vi fortsätter jaga en Skl biljett. För ett år sedan skaffade vi en till gordonsetter, Endalshöjdens Dolly Parton, för att få en jämnare fördelning mellan de röda och svarta. 
Jakten med stående fågelhund och främst ripjakt är mer än bara det roligaste jag vet, det är en livsstil. Det finns ingenting som slår en jaktdag i fjällen med min fru och våra hundar. Känner mig verkligen lyckligt lottad att nu få möjligheten att döma stående fågelhundar och få tillbringa ännu fler dagar i fjällen med er!
Hoppas vi ses vid något jaktprov till våren!
Hälsningar Jean-Marc